Oktay usta'nın sütlü irmik tatlısı tarifi nedir?

Sütlü irmik tatlısının püf noktalarıyla hazırlanmış nefis bir tarifi: İrmiğin altın rengi alana kadar kavrulması, sütün yavaşça eklenerek topaksız bir kıvam yakalanması ve soğudukça tam kıvamını bulması için dikkat edilmesi gereken detaylar...

22 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için: Hindistan cevizi, tarçın veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:


  • Tencereye tereyağını alıp eritin.
  • İrmiği ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun (yaklaşık 3-4 dakika).
  • Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edip kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin (10-12 dakika).
  • Altını kapatın, vanilini ekleyip karıştırın.
  • Tatlıyı ıslattığınız bir kalıba döküp oda sıcaklığında soğutun.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra hindistan cevizi, tarçın veya cevizle süsleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:


  • İrmiği iyice kavurursanız tatlı daha lezzetli olur.
  • Sütü yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Soğudukça kıvamı kıvamlanacağı için çok katı olmadan ocaktan alın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;