Kayısılı irmik tatlısı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli bir irmik tatlısını kayısı ile buluşturan nefis bir tarif. Hem hafif hem de pratik olan bu tatlı, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya günlük tatlı ihtiyacınızı karşılayacak harika bir seçenek. Malzemelerin çoğu evlerde bulunan temel gıdalardan oluşuyor, yapım süreci ise oldukça basit.
Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 10-12 adet kuru kayısı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
Yapılışı:
- Kuru kayısıları küçük küçük doğrayın ve bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin.
- Bir tencereye irmiği alın ve orta ateşte, rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavurun.
- İrmik kavrulduktan sonra üzerine sıvı yağ, süt, su ve toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
- Tatlı kıvam alıp topaklanmaya başlayınca, suyunu süzdüğünüz kayısıları ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
- Pişen tatlıyı, yağlanmış bir tepsiye veya borcama dökün ve üzerini düzeltin.
- Üzerine tereyağı sürerek tatlıyı ılınmaya bırakın.
- Ilındıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek dilimleyin.
Not: İsteğe bağlı olarak kayısı yerine kuru üzüm veya ceviz de kullanabilirsiniz. Tatlıyı sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
|