Kakolu İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için: Hindistan cevizi, ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye irmiği alın ve orta ateşte, rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavurun.
- İrmik kavrulduktan sonra içine sıvı yağ, süt, su, toz şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Karışım kaynamaya başlayınca kısık ateşte, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Tatlı kıvam aldığında ocaktan almadan önce vanilya ve kabartma tozunu ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
- Pişen tatlıyı ıslattığınız bir tepsiye veya borcama dökün, üzerini düzeltin.
- Ilındıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerine Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz veya fındık serperek dilimleyin.
- Soğuk olarak servis yapın, afiyet olsun!
Not: İsteğe bağlı olarak tatlıyı daha yoğun kıvamlı yapmak için süt miktarını azaltabilir veya şeker oranını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, pişirme sırasında karıştırmayı ihmal etmeyin, yoksa irmik topaklanabilir.
|