Kakaolu İrmikli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt (kıvam için gerekebilir)
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına irmik, un, pudra şekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
- Malzemeleri bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın.
- Karışımın üzerine sıvı yağı ekleyip, elinizle yağın diğer malzemelere yedirilmesini sağlayın.
- Hamur toparlanmaya başlayana kadar yoğurun. Eğer hamur çok kuru kalırsa, yavaş yavaş süt ekleyerek yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayarak şekil verin.
- Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve servis yapın.
Not:
- Kurabiyeler pişerken çok fazla yayılmayacaktır, bu nedenle aralarında biraz boşluk bırakmanız yeterli olur.
- Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
|