Irmiksiz Haşhaşlı Revani Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika daha pişirin, ardından limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Haşhaşı ekleyip son kez karıştırın.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.
- Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Şerbetin soğuk, revaninin sıcak olması önemlidir, böylece şerbeti daha iyi çeker.
- Haşhaş, revaniye hoş bir lezzet ve görünüm katar, isterseniz miktarını artırabilirsiniz.
- Revaninin kıvamı için unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın, hamur çok katı olmamalı.
|