İrmiksiz Haşhaşlı Revani Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın. Soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve haşhaşı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
- Yağlanmış bir borcama veya fırın tepsisine karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Revani fırından çıkar çıkmaz, soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için bekletin.
- Şerbetini iyice çektikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
Not: Revaniyi şerbetlerken, tatlı sıcak şerbet soğuk veya tatlı soğuk şerbet sıcak olmalıdır. Bu tarifte tatlı sıcakken şerbet soğuk olarak dökülmektedir.
|