İrmikli sütlü kakaolu tatlı nasıl yapılır?

İrmiğin hafif dokusuyla sütlü tatlı sevenler için ideal bir lezzet: kakaolu irmik tatlısı. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, hem günlük çay saatlerinize hem de özel davetlerinize şıklık katacak. İşte püf noktalarıyla birlikte kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif.

22 Kasım 2025
İrmikli Sütlü Kakaolu Tatlı Tarifi

Bu nefis, pratik ve ekonomik tatlı, hem çocukların hem de yetişkinlerin vazgeçilmezi olacak. İrmiğin hafif dokusu, sütün kremalı lezzeti ve kakaonun enfes aroması bir araya geliyor. İşte adım adım irmikli sütlü kakaolu tatlı tarifi:

Malzemeler

  • 1 litre süt (tercihen tam yağlı)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, daha kıvamlı olması için)
  • Üzeri için: Hindistan cevizi, fındık, ceviz veya antep fıstığı

Yapılışı

  • Orta boy bir tencereye sütü alın. Üzerine irmik, toz şeker ve kakaoyu ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. İrmikler piştikçe tatlı kıvam alacak ve hafifçe göz göz olmaya başlayacaktır.
  • Yaklaşık 10-15 dakika karıştırdıktan sonra tatlı kıvamını aldığında (muhallebi kıvamı gibi) içine vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
  • Son olarak tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  • Tatlıyı, ısıya dayanıklı bir borcama veya küçük kaselere paylaştırın. Üzerini bir spatula veya kaşıkla düzeltin.
  • Ilımaya bıraktıktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce üzerini Hindistan cevizi, dövülmüş fındık, ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları

  • İrmiğin topaklanmaması için soğuk süte ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ocağa koyun.
  • Sürekli karıştırmak, tatlının dibinin tutmaması ve pürüzsüz bir kıvam alması için çok önemlidir.
  • Kıvamının tam olarak oturması için buzdolabında iyice soğutun.
  • Kakao oranını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Not

Bu tatlıyı daha fazla kremalı yapmak isterseniz, pişirme aşaması bittikten sonra 1 kase krema ekleyip karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;