Irmikli şeftali püresi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden şeftali ile hazırlanan bu nefis irmikli püre, hem hafif hem de besleyici bir tatlı alternatifi sunuyor. Olgun şeftalilerin doğal tatlılığı ve irmiğin kıvamı birleşerek ailenizin beğenisine sunabileceğiniz pratik bir lezzet ortaya çıkıyor.

22 Kasım 2025

Irmikli Şeftali Püresi Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet olgun şeftali
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı olarak ayarlayabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • Dövülmüş ceviz veya tarçın (servis için)

Yapılışı:


  • Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye sütü ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Süt kaynamaya başlayınca irmiği yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • İrmik ve süt karışımı koyulaşmaya başlayınca doğranmış şeftalileri ekleyin.
  • Şeker ve vanilyayı ilave edip, şeftaliler yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Püreyi kaselere paylaştırın, üzerine dövülmüş ceviz veya tarçın serperek servis yapın. Soğuk veya ılık tüketebilirsiniz.

Not:


  • Şeftalilerin olgun olması pürenin lezzetini artırır.
  • Kıvamını kontrol ederek süt miktarını ayarlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;