İrmikli Meyveli Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Mevsim meyveleri (çilek, muz, şeftali, kayısı vb.)
- İsteğe bağlı: hindistan cevizi, tarçın veya dondurma
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye sütü alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.
- Süt kaynamaya yakın, yavaş yavaş irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- İrmik ve süt karışımı koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edin, karıştırmaya devam edin.
- Kıvam alıp göz göz olduğunda tereyağını ve vanilini ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
- Ocaktan alıp ılınmaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Bu arada meyveleri yıkayıp, doğrayın (çilek, muz gibi yumuşak meyveleri son anda eklemek daha iyi olur).
- Ilınan irmikli karışımı kaselere veya bir servis kabına alın, üzerine doğranmış meyveleri yerleştirin.
- İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi, tarçın serpebilir veya bir top dondurma ile servis edebilirsiniz.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Not:
- İrmiğin topaklanmaması için sürekli karıştırmak önemlidir.
- Meyveleri taze veya konserve kullanabilirsiniz; konserve ise şekerini azaltabilirsiniz.
- Soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olur, bu yüzden en az 1-2 saat buzdolabında bekletin.
|