İrmikli maraş kurabiyesinin tarifi nedir?
Maraş'ın meşhur irmikli kurabiyelerini evinizde yapmanın incelikleri: tereyağının oda sıcaklığında olmasından pudra şekerinin doğru zamanda kullanımına kadar tüm püf noktalarıyla, çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir tarif.
İrmikli Maraş Kurabiyesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. 2. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. İrmik, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin. 5. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 6. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşince fırından alın. 7. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. 8. Soğuyan kurabiyelerin üzerini pudra şekeri ile bolca kaplayın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Çay veya kahve yanında mükemmel giden bu kurabiyeleri soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz. |










.webp)








.webp)