İrmikli Kolay Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
- Önce şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın, kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt, sıvı yağ, irmik, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip homojen bir karışım elde edin.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin, kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Keki fırından çıkarın ve 5 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün, şerbeti çekene kadar dinlendirin.
- Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya ceviz serperek servis yapın.
Not: Şerbeti tamamen soğuduktan sonra sıcak kekin üzerine dökmeye dikkat edin, aksi halde kek hamur gibi olabilir.
|