İrmikli kartopu nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için irmikle hazırlanan nefis kartopu tatlısının tarifi. Malzemelerle başlayıp püf noktalarına kadar tüm detaylar, bu kolay ve güvenilir tarifte bir araya geliyor.

22 Kasım 2025

İrmikli Kartopu Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi (bulamak için)

Yapılışı:


  • Tencereye tereyağını alıp eritin
  • İrmiği ekleyip kavurun (altın rengi alana kadar)
  • Su, süt ve şekeri ekleyip karıştırın
  • Kıvam alana kadar pişirin (muhallebi kıvamında)
  • Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin
  • Soğumaya bırakın
  • Ellerinizi ıslatarak küçük toplar şeklinde yuvarlayın
  • Hindistan cevizine bulayın
  • Servis tabağına alıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin

Püf Noktaları:


  • İrmiği iyice kavurmazsanız tatlı hamur gibi olabilir
  • Soğuduktan sonra şekil vermek daha kolay olur
  • Hindistan cevizini ince çekilmiş tercih edin
  • Buzdolabında bekletmek kıvamını mükemmel yapar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;