Irmikli Çilekli Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gram taze çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (çilekler için)
- 1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Çilekleri yıkayıp temizleyin, küçük parçalar halinde doğrayın. Bir kasede pudra şekeri ve limon suyu ile karıştırarak buzdolabında bekletin.
- Bir tencereye sütü alın, orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca irmiği yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak 8-10 dakika pişirin.
- Toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin, kıvam alana kadar 5 dakika daha pişirin.
- Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Tatlıyı kaselere veya bir borcama dökün, üzerini düzeltin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlının üzerine hazırladığınız çilekli karışımı ekleyin. Dilerseniz buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
İpuçları:
- İrmiğin topaklanmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın.
- Çilekleri mevsiminde değilse, dondurulmuş çilek kullanabilirsiniz.
- Tatlıyı sıcakken servis etmek isterseniz, çilekleri ayrı olarak sunabilirsiniz.
Bu nefis irmikli çilekli tatlı, yaz aylarında serinletici bir alternatif olacak. Afiyet olsun! |