İrmik ve muz bebek maması nasıl yapılır? hangi malzemeler gerekir?

Besleyici ve pratik bir bebek maması arayan ebeveynler için ideal bir seçenek: irmik ve muzun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tarif, hem enerji kaynağı hem de lezzetli bir öğün sunuyor. Özellikle katı gıdaya geçiş dönemindeki miniklerin damak tadına uygun, pürüzsüz kıvamıyla dikkat çekiyor.

20 Kasım 2025

İrmik ve Muz Bebek Maması Tarifi


Bu tarif, 8 aylık ve üzeri bebekler için uygun, besleyici ve kolay hazırlanan bir mama önerisidir. Bebeğinizin katı gıdaya geçiş sürecinde onu hem lezzetle tanıştıracak hem de enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacaktır. Ancak, bebeğinizde herhangi bir alerjik durum veya özel bir beslenme düzeni varsa, bu tarifi uygulamadan önce mutlaka çocuk doktorunuza danışmanız önerilir.

Gerekli Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet olgun, orta boy muz
  • 1 su bardağı su (yaklaşık 200 ml) veya bebeğiniz için uygunsa formül mama/su karışımı
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı tereyağı (8. aydan sonra doktor onayı ile)

Hazırlanış Aşamaları:


1. İrmiği Pişirme:


  • Bir küçük tencereye 1 su bardağı suyu koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Su kaynadıktan sonra, 1 yemek kaşığı irmiği yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu, topaklanmayı önleyecektir.
  • Ocağın ateşini kısık seviyeye getirin ve irmiği yaklaşık 5-7 dakika boyunca, kıvamı koyulaşana ve irmikler iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.

2. Muzu Hazırlama:

  • İrmik pişerken, muzu soyun ve bir çatal veya püre makinesi yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.

3. Karıştırma ve Servis:

  • Pişen irmiği ocaktan alın ve birkaç dakika, ılık bir hale gelene kadar bekletin.
  • Ilık irmiğin içine ezilmiş muzu ekleyin ve iyice karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak, 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip karıştırarak mamayı daha lezzetli ve besleyici hale getirebilirsiniz.
  • Mamayı bebeğinizin yiyebileceği sıcaklıkta (vücut sıcaklığına yakın) servis edin.

Önemli Notlar:

  • Bu tarif, 1 porsiyon olarak hazırlanmıştır. Artan mamanın tekrar ısıtılması önerilmez.
  • Bebeğinizin ilk kez muz veya irmik tüketeceği durumlarda, 3 gün kuralını uygulayarak alerjik bir reaksiyon olup olmadığını gözlemleyin.
  • Kıvamı, bebeğinizin yutma becerisine göre su veya anne sütü/formül mama ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
  • Tarifte kullanılan muzun olgun olması, mamaya doğal bir tatlılık katacağından şeker eklemenize gerek kalmayacaktır.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;