İrmik limonlu kek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Nefis bir irmik limonlu kek için pratik ve denenmiş bir tarif. Malzemelerin dengeli uyumuyla hem hafif hem de lezzetli bir kek ortaya çıkıyor. Pişirme sürecindeki püf noktaları ve isteğe bağlı şerbet seçeneğiyle farklı dokular denemek mümkün.

21 Kasım 2025

İrmik Limonlu Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 limonun kabuğu rendesi ve suyu

Yapılışı:


  • Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt, limon kabuğu rendesi ve suyunu ekleyip karıştırın.
  • Un, irmik, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar spatula ile karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin, fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Not: Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, piştikten sonra üzerine şerbet gezdirebilirsiniz. Şerbet için 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı şeker ve 1 limon suyunu kaynatıp soğutarak kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;