Irmağsız yoğurtlu bulgur köftesi nasıl yapılır?

Bulgur ve yoğurdun mükemmel uyumunu yansıtan bu pratik köfte tarifi, geleneksel lezzetleri modern mutfaklara taşıyor. Kıtır kıtır köftelerin sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla buluşması, hem göz dolduran hem de damakları şenlendiren bir deneyim vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Irmağsız Yoğurtlu Bulgur Köftesi: Pratik ve Lezzetli Tarif


Malzemeler (4-6 kişilik):

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 demet maydanoz
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Yoğurt Sosu İçin:


  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı:

  • İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika kadar şişmeye bırakın.
  • Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Maydanozu ince ince doğrayın.
  • Şişen bulgurun içine rendelenmiş soğan, un, salça, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle köfte şekli verin.
  • Kızartma tavasında sıvı yağı iyice kızdırın ve köfteleri altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
  • Yoğurt sosu için; yoğurdu bir kaseye alın, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
  • Kızaran köfteleri servis tabağına alın ve üzerine yoğurt sosunu gezdirin.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin, salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun ve köftelerin üzerine gezdirin.

Püf Noktaları:

  • Bulgurun iyice şişmesi için sıcak suyla en az 15 dakika bekletin.
  • Soğanın suyunu iyice sıkmazsanız köfteler dağılabilir.
  • Köfte harcı ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Köfteleri kızartırken çok fazla karıştırmamalı, şekillerinin bozulmamasına dikkat etmelisiniz.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.
  • Yanında ayran veya cacık ile harika gider.
  • Üzerine nane veya pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;