İnce bulgurlu irmikli köfte tarifi nasıl yapılır?
Pratik ve lezzetli bir soğuk meze arayanlar için bulgur ve irmik uyumundan doğan nefis bir köfte tarifi. Malzemelerin doğal dokusunu koruyan, pişirme gerektirmeyen bu enfes atıştırmalık, misafir sofralarını renklendirecek pratik bir seçenek sunuyor.
İnce Bulgurlu İrmikli Köfte TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:20 dakikaPişirme Süresi: Pişirme gerektirmez Servis: 4-6 kişilik Yapılışı: 1. İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek 10-15 dakika kadar şişmeye bırakın. Bulgur suyu çekip yumuşayacaktır. 2. Ayrı bir kasede irmiği bir miktar ılık su ile ıslatıp 5 dakika bekletin, sonra suyunu süzün. 3. Şişen bulgurun üzerine rendelenmiş soğan, domates ve biber salçası, kimyon, karabiber, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. 4. Süzülmüş irmiği ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar karıştırın. İsterseniz bir miktar limon suyu da ekleyebilirsiniz. 5. Karışımı yoğurarak kıvam almasını sağlayın. Eğer çok kuru kalırsa, az miktarda su ekleyip yumuşatabilirsiniz. 6. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. İsterseniz köfteleri daha düz ve oval şekilde de hazırlayabilirsiniz. 7. Hazırlanan köfteleri servis tabağına dizin. Yanında yeşillik, turşu veya yoğurt ile servis edebilirsiniz. İpuçları:
Afiyet olsun! |










.webp)








.webp)