Hindistan Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı Hindistan cevizi (rendelenmiş)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Üzeri için: Hindistan cevizi veya antep fıstığı
Yapılışı:
- Öncelikle, orta boy bir tencereye süt ve suyu alarak kaynamaya bırakın.
- Başka bir tavada irmiği hafifçe kavurun. İrmik renk değiştirene kadar orta ateşte karıştırarak kavurun.
- Kavrulan irmiğin üzerine kaynar süt ve su karışımını yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Şekeri ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvam alana kadar pişirin.
- Altını kapatın, vanilya, kabartma tozu ve Hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir borcama dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, dilimleyip üzerine Hindistan cevizi veya antep fıstığı serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- İrmiği iyice kavurmak, tatlıya lezzet katacaktır.
- Süt ve su karışımını kaynattıktan sonra hemen irmiğe ekleyin, soğumasını beklemeyin.
- Pişirme süresi fırına göre değişebilir, kontrol ederek pişirin.
- Soğuduktan sonra dilimlemek daha kolay olacaktır.
|