Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için: Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencereye süt, su, sıvı yağ ve toz şekeri alarak karıştırın ve ocağa alın.
- Karışım kaynamaya başlayınca irmiği yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
- İrmik kıvam alıp, tatlı göz göz olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Ilıyan irmikli karışıma haşhaş, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
- Yağlanmış bir borcam veya kek kalıbına karışımı dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tatlıyı oda sıcaklığında soğutun, dilimleyin ve üzerine Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serperek servis yapın.
Not: İsteğe bağlı olarak şerbet dökebilirsiniz. Şerbet için 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı şekeri kaynatıp soğuttuktan sonra sıcak tatlıya dökebilirsiniz.
|