Çikolata Soslu İrmik Topları Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı hindistan cevizi (dışını kaplamak için)
Çikolata Sosu İçin:
- 100 gram bitter çikolata
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencereye süt, sıvı yağ ve şekeri alarak karıştırın.
- Karışım kaynamaya başlayınca irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
- Kıvam alan irmikli karışımı ocaktan alın, vanilya ve kabartma tozu ekleyip iyice karıştırın.
- Karışım soğuyunca, elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Hindistan cevizine bulayarak topları şekillendirin ve bir servis tabağına dizin.
- Çikolata sosu için, benmari usulü çikolatayı eritin, süt ve tereyağını ekleyip karıştırarak sos kıvamına getirin.
- Hazırladığınız irmik toplarının üzerine çikolata sosunu gezdirin.
- Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- İrmikli karışımı pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Topları şekillendirirken elinizi ıslatabilirsiniz, böylece karışım ele yapışmaz.
- Çikolata sosunu çok sıcak dökmemeye dikkat edin, aksi halde toplar dağılabilir.
Servis Önerisi:
- Üzerine rendelenmiş fındık veya antep fıstığı serperek sunabilirsiniz.
|