7 kaşık irmik tatlısı nasıl yapılır? tarifi nedir?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçim: irmiğin en sade ve nefis hallerinden biri. Malzemelerin ölçüsü kaşıkla belirlendiğinden hazırlık aşaması oldukça kolay, sonuç ise her defasında aynı mükemmel kıvamda.

21 Kasım 2025

7 Kaşık İrmik Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi (üzeri için)
  • Tarçın (üzeri için)

Yapılışı:


  • Tereyağını bir tencereye alıp eritin.
  • İrmiği ekleyip kavurmaya başlayın. İrmik hafifçe kokusu çıkana ve renk değiştirene kadar kavurun.
  • Süt ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Pişen tatlıyı ıslattığınız bir servis kabına dökün ve üzerini düzeltin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini ceviz ve tarçınla süsleyin.

Püf Noktaları:


  • İrmiği iyice kavurmak, tatlının lezzetini artırır.
  • Soğuduktan sonra servis yapmak daha iyi sonuç verir.
  • İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya fındık da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;