İrmik Helvası Tarifi



Malzemeler:

- 1.5 su bardağı irmik

- 100 gram tereyağ

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı su

- 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker

- 1 avuç dolmalık fıstık

- 1 paket vanilya

Tarifi

İrmiği, yağı ve fıstıkları tencereye koyun. En kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca kavurun. Hem fıstıkların, hem de irmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmanız gerekiyor. Zaten irmik helvası yapmanın tek zor tarafı da burası.

Başka bir kaba, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı, soğuk süt ve soğuk su karışımına ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın. İrmiğin kavrulması bitince, bu karışımı irmiğin üzerine dökün. Yine kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Göbek atmaya başlayınca, kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın.

Suyunu çekince altını kapatın ve 2 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin, karıştırın. Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini tarçınla süsleyip ikram edebilirsiniz.

Not: Helvanın asıl tarifinde 125 gram tereyağı diyor; ben de öyle yaptım. Ancak çok fazla yağlı geldi bana. Bir daha kesinlikle 125 gram kullanmayacağım, 100 gram gayet kafi. Ama eğer yağı bol helvaları seviyorsanız, 125 gram kullanın.



İrmik Helvası Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

10 Yorum Yapılmış "İrmik Helvası Tarifi"

minire

ırmık sevmen ama güzel görünüyo

12.03.2014

polat

bu helvayı çok seviyorum hele ramazanda dahada canım çekiyor

17.07.2013

seker

acaba margarin kullanılırmı

16.07.2013

arzu

bende bugün ilk defa irmik helvası yapacağım bakalım nasıl olaccak

05.06.2013

seyda

Bugun kandil ve kandile yakisir.

05.06.2013

oya gülbay

annemin tarifini kaybetmiştim, nefis oluyordu onun irmik helvası, ruhu şad olsun, sayenizde aynı tarife ulaşmış oldum, evet yaklaşık yarım saat ağır ateşte fıstık rengi dönene kadar kavrulan helva gerçek irmik helvası derdi sizin de belirttiğiniz gibi. teşekkürler , bu kandil gününde hemen yapacağım.

05.06.2013

hüseyin

benim yaptığım helvalar nedense sert oluyor neler yapmalıyım.

27.05.2013

musti

ben bu tarifle öğrendim irmik helvasını. mükemmel oluyor. tereyağı gerçekten 100 gr olmalı. biraz da limon kabuğu rendelesek tadından yenmiyor. misafirlere dondurmalı ikram ediyorum. adım irmikçi çıktı valla... teşekkürler..:)

31.03.2013

filiz

çok beğendim olsada yesek

07.02.2013

Admin

İrmik Helvası Tarifi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, İrmik Helvası Tarifi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

28.01.2013


#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

İrmik Helvası, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2014